Etiquetes

10 d’oct. 2013

Fornada Octubre '13

Aquest cap de setmana hem fet una nova fornada, i, malgrat algunes decepcions, errors i accidents; aprofitarem un 80 % de les peces,... tot un èxit. 
30 hores justes de cocció, on la diferència de temperatures entre el front i la part posterior només han sigut d'uns 20-30 graus. (cons 12 i 10)

Dins del forn abans de la cocció

I després...

Les peces ja fora del forn





I els propers dissabte i diumenge... cap a la Nishikiten!

5 de jul. 2013

Natsu 2013


Segur que ens espera una molt bona exposició. Ens hi veiem!

27 de juny 2013

Kusamono



Ara una part la tenen la Marisa i la Vicky, i l'altra la Mireia.
Gràcies mosses!

24 de maig 2013

Fornada exprés

Aquestes darreres setmanes he estat molt ocupat fent una cocció per tenir força peces per la fira que organitza la AVB aquest cap de setmana a Godella.
Va ser una cocció força llarga, d'unes 35 hores, ja que em va costar que augmentés la temperatura al quedar-me sense llenya suficientment seca.
Això sí... he batut el meu rècord mundial!!... he fet una cocció en dos mesos, en lloc dels sis habituals en mi ;)

Tard o d'hora hauré de refer el forn, ja que amb el temps s'ha deformat bastant... Un cop acabada aquesta cuita estava convençut de fer un altre tipus de forn aquest estiu; també a llenya però de funcionament més fàcil i ràpid, no tant "rupestre". Però després de veure algun dels resultats, ja torno a dubtar... De moment aguantarà aquest any :)

Alguns dels resultats:













29 de març 2013

Fornada Març 2013

Us ensenyo unes quantes fotos de la darrera cocció.
La major part de les peces carregades van sortir bé, el forn va arribar a la temperatura que esperada (con 13 davant i 9 al darrera, això són +o- 1350ºC i 1280ºC), va duran "només" unes 20 hores... però malgrat això la cuita m'ha deixat un regust amarg. 
Això és perquè tres de les peces que em van encarregar es van trencar. Ja faré una entrada un altre dia d'aquests encàrrecs...
Això de fer ceràmica ja té aquestes coses,... al menys espero haver après més coses.

Aquí unes quantes de les peces preparades per ser carregades al forn. Segons les mides que tenen, siguin esmaltades o no, o l'acabat aproximat que es vulgui, es situen en un o altre lloc. La càrrega aquest cop va comportar un dia sencer de feina.

Aquí ja estava tot el forn carregat...

I aquestes dues són d'un cop finalitzada la cocció,... bé!..., quatre dies després de finalitzar-la,... que la cosa s'ha de refredar. :)


Només tinc fotos dolentes de les coses que van sortir





Moltes de les peces han viatjat cap a França,... i espero que no tornin! 
Ànims Patrícia i Joaquín!!

12 de març 2013

Propera cocció

La propera cocció la tinc programada per aquest cap de setmana. La farem, si tot va bé, del divendres al matí fins el migdia de dissabte (+o-).

Ja sé que és molt just,... però si algú està interessat en fer una visita durant la cocció, contacteu per correu.
I si voleu coure alguna cosa, ja trobarem algun racó,... això sí, he de tenir les peces el dijous per poder-les carregar.

Per la propera intentaré avisar abans.

Salut!

17 de gen. 2013

Va de bols

Alguns dels bols per te que faig servir. Així he pogut aprendre coses sobre les formes, mides, guixos,...
Els bols per te japonesos, en especial els esmaltats amb shino, van ser de les primeres peces ceràmiques esmaltades que hem van atreure,... i de quina manera!!  Ja faré una entrada sobre aquests bols japonesos un altre dia, que al costat dels meus... epp!, però en vaig fer un que així de lluny* s'hi assemblava una mica,... està trencat :(


Esmaltat amb un oribe

Amb un esmalt d'en Tom Coleman modificat

Sense esmaltar

Sense esmaltar

Amb esmalt shino

Amb esmalt temmoku
 * A uns 250 metres 


19 de des. 2012

Testos 2012 en venda

Poso a la venda els testos per a kusamono i bonsai de la darrera fornada.
Podeu trobar els catàlegs a la dreta del blog, amb diverses fotos de cada peça, i amb les mides exteriors màximes.
Si en voleu informació em podeu escriure a: jordirovira@apabcn.cat

Alguns exemples