Etiquetes

30 de maig 2011

Cocció Abril 2011

Carregant la segona fila de prestatges, amb algunes coses de la cocció anterior en la part baixa, per si es poden aprofitar...
Aquí la columna de la part frontal es comença a muntar i carregar de peces, cons,... Aquest cop vaig utilitzar força esmalts diferents, per veure quins em poden funcionar, millorar en pròximes cuites,...Un cop tancada la porta. En els inicis de cocció, el foc es fa per l'entrada d'aire inferior fins a uns 300ºC, així les peces no reben la flama directe, això va durar unes sis hores.... i després d'un dia de cocció el forn ja estava a la temperatura màxima, més de 1300ºC. En principi havia de ser més prolongada per acumular una major quantitat de cendres a les peces,... però quan me'n vaig adonar els cons 10 i 11 de la part frontal havien caigut i es veien els esmalts molt fosos, alguns gotejant ja que eren per con 10.
No vaig poder disposar de cons 9 però crec que en la part posterior hauria caigut, ja que el 10 iniciava el doblat.
En resum:
Cocció més ràpida, amb molt menys consum de llenya i a més temperatura del previst.
El piròmetre marca uns 100ºC menys que els cons, que deuen madurar abans per l'augment lent de temperatura.
Força peces es van enganxar als prestatges, tocarà formular esmalts per con 11, i deixar els de con 9-10 pel al fons.
En la cocció anterior el lloc on va arribar a més temperatura va ser en la part alta del frontal, mentre que en aquesta ha estat en la part mitjana,... En aquest tipus de forn és bàsic com es col.loquen les prestatges i les peces.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada