Etiquetes

29 de març 2013

Fornada Març 2013

Us ensenyo unes quantes fotos de la darrera cocció.
La major part de les peces carregades van sortir bé, el forn va arribar a la temperatura que esperada (con 13 davant i 9 al darrera, això són +o- 1350ºC i 1280ºC), va duran "només" unes 20 hores... però malgrat això la cuita m'ha deixat un regust amarg. 
Això és perquè tres de les peces que em van encarregar es van trencar. Ja faré una entrada un altre dia d'aquests encàrrecs...
Això de fer ceràmica ja té aquestes coses,... al menys espero haver après més coses.

Aquí unes quantes de les peces preparades per ser carregades al forn. Segons les mides que tenen, siguin esmaltades o no, o l'acabat aproximat que es vulgui, es situen en un o altre lloc. La càrrega aquest cop va comportar un dia sencer de feina.

Aquí ja estava tot el forn carregat...

I aquestes dues són d'un cop finalitzada la cocció,... bé!..., quatre dies després de finalitzar-la,... que la cosa s'ha de refredar. :)


Només tinc fotos dolentes de les coses que van sortir





Moltes de les peces han viatjat cap a França,... i espero que no tornin! 
Ànims Patrícia i Joaquín!!

15 comentaris:

  1. Salieron cosas muy bonitas en esa cocción, como siempre. Suerte en la france.
    PD: El pino ya está, aunque no te diré en cual lo puse, tendrás que esperar para saberlo ;)))

    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jopeee!! esto no se hace... Bueeeno esperaré...
      Gracias
      Salut

      Elimina
  2. Buahhhhhh!!!! que pasada!!! las piezas que muestras son una pasada, consigues hacer verdadera magia con ese anagama.
    Saludos y permaneceré a la espera de ver más imágenes de la horanada.
    PD: siento lo de los encargos, a mi me pasó igual en la de hace un par de semanas . . . la cerámica tiene estas cosas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Dani.
      Cuesta mucho dominar estas cocciones, pero vamos aprendiendo,... a lo mejor dentro de veinte años... :)
      Esta vez, al estar solo, no hice muchas fotos pero algo más pondré.
      Fuerza para superar estas decepciones!
      Saludos.

      Elimina
  3. Felicitats Jordi!
    Segur que no tornen.
    Bona nit!
    Juan

    ResponElimina
  4. Això dels encàrrecs és tot un tema!! Crec que ens hi topem sovint tots els ceramistes... No sé si amb la resta d'oficis passa tant sovint de tenir la sensació de que encara queda molt per aprendre inclús quan portes molts anys... però a la vegada és aquest mateix repte el que ens enganxa, no? :-)
    A les fotos he vist algunes peces xúlíssimes!! Aquests vermells... segur que valen 20 hores de curro i quatre dies d'espera!! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Eli,
      Jo fa relativament poc que m'he ficat en aquest món..., però veure que sempre podràs aprendre, ho fa molt interessant i estimulant... De moment vaig superant els entrebancs amb paciència i uns quants renecs :)
      Salut!

      Elimina
  5. que guapas jordi.esos tonos verdosos son muy bonitos
    salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, encara he de millorar moltes coses... entre elles les fotos!
      Salut

      Elimina
  6. Jordi; encara que algunes de les peces no han sortit bé, el que ens estas mostrant és una passada. Crec que val molt el que fas. Textures, tonalitats i formes úniques. Malgrat els encàrrecs fallits, ens hem d'aixecar i tornar a caminar; tot i aprenent de com i perquè ens hem caigut.
    Endavant!!!! val molt el que fas.
    Fins aviat i saluda a la family, en especial al Jan que el meu peque se'n recorda molt d'ell!!!

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies Felipe, van molt bé els teus ànims, i tant que ens aixecarèm!...
    Salut, i records per la teva colla.

    ResponElimina
  8. Tienen que ser muy emocionante ver las piezas acabadas.
    Piezas además, que son irrepetibles.
    Me gustan las tonalidades que consigues.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ups! no havia vist el teu comentari... Moltes gràcies Maria Rosa.
      Una abraçada

      Elimina
  9. Hmm it looks lіke youг ѕite
    ate mу first comment (it was extremelу long) ѕo I gueѕѕ
    I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly еnjοying your blog.
    I tоo am an aspiring blοg wгіter but Ι'm still new to the whole thing. Do you have any suggestions for inexperienced blog writers? I'd genuinely
    аppreciate it.

    Here is my web pаge: potentiometers

    ResponElimina