Etiquetes

19 de jul. 2012

Clavells




La darrera setmana han començat a obrir-se les flors, el color no és el que recordava ,... per la falta d'adob??
La planta ha canviat el verd intens per un verd-groc, i ha perdut força fulles.

5 de juny 2012

De fira en fira

Encara que de moment només hem estat en dues... Al Maig a Igualada, i el diumenge a Manresa.
Han estat experiències i sensacions noves, i en general molt agradables.


Fotos de la fira de Manresa organitzada per Bonsai Natura, amb la directora de màrqueting i el cap de vendes i relacions internacionals. :)



8 de març 2012

Nova torreta per un boix

A l'arbre, tot i que fa uns 10 anys que el tinc, encara li falta molt per evolucionar (entre la seva lentitud per créixer i que jo en vaig aprenent lentament...).
Té una arrel molt gruixuda vertical que tallo de mica en mica, i li convé millorar el nevari, crec que afegiré una malla per que produeixi arrels on em convingui,... sense presses!

L'observador es diu Nunu i m'ajuda a dissenyar els bonsais...;) la branca que s'allarga més cap a l'esquerra està morta perquè ell hi va caure a sobre, literalment!! És molt bon gat però també molt "patós". 

Aquesta fornada passada vaig fer una altra torreta per a ell, més petita que l'actual (a la foto es veu molt gran pq està més avançada)
Després de meditar-ho uns 9 anys (sense presses!!), la idea és fer un fukinagashi, canviant l'angle de plantat de l'arbre de tal manera que el tronc quedi inclinat cap a l'esquerra. La torreta l'he dissenyat en base a això.
El transplantament el faré aviat ja que està a punt de brotar.

16 de des. 2011

Fornada 10/12/11

La nova fornada, segona de l'any, dividida entre l'èxit i el fracàs,...
La meitat d'avantera amb bona acumulació de cendres foses amb bons i variats colors, al meu entendre clar... Mentre que la posterior on hi havien les peces esmaltades no va passar de con 7, havent previst el 9 o 10.
Vaig perdre el piròmetre, per "xamuscamenta" amb con 10 al frontal, i no vaig poder arribar a l'11. 



El forn carregat a punt per la cocció, i després de les 26 h de foc, sense algunes peces petites que vaig treure per la boca.


Alguna cosa esmaltada aprofito, les altres tornaran a passar pel foc.
Una mostra: bol amb esmalt shino, fórmula d'en Hank Murrow.


Un altre amb un oribe


Un sense esmaltar.


1 de des. 2011

Taller

L'entrada al taller.
Taller... és per posar-li un nom ja que no hi tinc ni aigua :[




A tooota la zona esquerra peces en cru  per la nova fornada d'aquest desembre. Bols, torretes per bonsai..; probes amb terres locals en pastes de gres i porcellana..; nous esmalts..; vaja, per "n'aprenent" :)
Al sector oest peces ja cuites.
Ah!!, i al torn, per fi.., la cassola pels cargols del Joan.




4 de juny 2011

Resultats dels esmalts

Alguns esmalts de la darrera fornada:

Esmalts de cendres


Woo's blue (con 9-10)

Mason red.
Fins ara creia que "red" era vermell, però..., en fi ...

Temmoku

Temmoku + woo's blue

Una modificació del Yanagahara's lavender (Tom Coleman)

Hank Murrow shino

30 de maig 2011

Cocció Abril 2011

Carregant la segona fila de prestatges, amb algunes coses de la cocció anterior en la part baixa, per si es poden aprofitar...




Aquí la columna de la part frontal es comença a muntar i carregar de peces, cons,... Aquest cop vaig utilitzar força esmalts diferents, per veure quins em poden funcionar, millorar en pròximes cuites,...



Un cop tancada la porta. En els inicis de cocció, el foc es fa per l'entrada d'aire inferior fins a uns 300ºC, així les peces no reben la flama directe, això va durar unes sis hores.



... i després d'un dia de cocció el forn ja estava a la temperatura màxima, més de 1300ºC. En principi havia de ser més prolongada per acumular una major quantitat de cendres a les peces,... però quan me'n vaig adonar els cons 10 i 11 de la part frontal havien caigut i es veien els esmalts molt fosos, alguns gotejant ja que eren per con 10.
No vaig poder disposar de cons 9 però crec que en la part posterior hauria caigut, ja que el 10 iniciava el doblat.
En resum:
Cocció més ràpida, amb molt menys consum de llenya i a més temperatura del previst.
El piròmetre marca uns 100ºC menys que els cons, que deuen madurar abans per l'augment lent de temperatura.
Força peces es van enganxar als prestatges, tocarà formular esmalts per con 11, i deixar els de con 9-10 pel al fons.
En la cocció anterior el lloc on va arribar a més temperatura va ser en la part alta del frontal, mentre que en aquesta ha estat en la part mitjana,... En aquest tipus de forn és bàsic com es col.loquen les prestatges i les peces.