Etiquetes

17 de des. 2012

Matcha Uji

Doncs m'he estrenat amb el matcha (te verd japonès)...
De fa temps que m'agraden molt els chawan (bols per aquest tipus de te), i com que n'he fet alguns, l'havia de provar...

Per fer aquest tipus de te cal, com a mínim,... el te verd en pols, un chawan, i un chasen (brotxa feta amb bambú). També s'utilitza una cullereta de bambú (chashaku) que jo no tinc.

Es tira el te en pols dins del bol (uns 2 gr.)

Després es tira l'aigua a 80ºC i es barreja amb el chasen.

Primer es barreja lentament, fent uns moviments en forma de M, i després s'augmenta la velocitat.

Hauré de practicar més,... ha de fer escuma per tota la superfície... i el color crec que ha de ser més clar... 
Però està molt bo... és curt però molt intens.

Salut i força!

8 comentaris:

  1. Hola,mala pinta no tiene,habrá que probar.
    Un saludo,jose.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola Jose,
      Tiene un gusto distinto a un té verde "normal", pero esta muy bueno!
      Lo recomiendo..., aunque por su precio lo tengo que restringir para ocasiones especiales... :(
      Saludos!

      Suprimeix
  2. Segur que és un matcha d'alta categoria i, pres en aquest chawan, ja no et dic res! Segur que són uns calerons ben invertits :-)

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Tampoc és molt car eehh... és més aviat que ja no em puc permetre gaire res... i així també sembla més bo :)
      Gracies Eli

      Suprimeix
  3. Uji, buen sitio para té verde.
    A veces se toma con el matcha un dulce llamado yokan.

    No se ve bien el chawan.

    Interesante.



    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Mmmm, que buena pinta tiene el yokan!
      Haré una entrada (con mejores fotos) de los chawan que tengo,... que no son gran cosa...
      Gracias Salva.

      Suprimeix
  4. bonita entrada jordi,tendremos que probarlo.
    un abraqzo

    ResponSuprimeix
  5. Prueba, prueba... pero cuidado que dicen que engancha! :)
    Gracias, un abrazo.

    ResponSuprimeix